ADALET BAKANI TUNÇ, ŞEHİT CUMHURİYET BAŞSAVCISI UZUN'U ANDI

Güncel 22.09.2024 11:26:57 0
ADALET BAKANI TUNÇ, ŞEHİT CUMHURİYET BAŞSAVCISI UZUN

BAKAN TUNÇ: 12 YIL ÖNCE TERÖR SALDIRISINDA ŞEHİT OLAN BAŞSAVCI MURAT UZUN'U RAHMETLE ANIYORUM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 12 yıl önce terör örgütünün saldırısında şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u andı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev yaparken hain terör saldırısı sonucu şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehadetinin 12. yılında rahmetle anıyorum. Vatan ve bayrak aşkıyla ülkemize ve milletimize hizmet eden, adaletin tecellisi için fedakarca çalışan Murat Uzun kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Ruhu şad olsun." ifadesini kullandı.

ŞEHİT BAŞSAVCI MEZARI BAŞINDA ANILDI

Şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, Samsun'daki mezarı başında anıldı. Uzun için şehadetinin 12. yılında Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Yukarı Avdan Mahallesi'nde bulunan kabri başında anma programı düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ile beraberindekiler, Uzun'un kabrine karanfil bıraktı.

İl Müftüsü Seyfullah Çakır ve din görevlileri, Kur'an tilaveti gerçekleştirdi, dua edildi.

Programa şehit Başsavcı Murat Uzun'un babası Hamit Uzun, annesi Ayşe Uzun, eşi Cihan Uzun ve çocuklarının yanı sıra Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ile hakim ve savcılar katıldı.

Başsavcı Uzun, 19 Eylül 2012'de Ovacık Kandolar Mahallesi'nde adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya girdiği sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Ankara,Adalet Bakanlığı

BAKAN TEKİN, "ULUSLARARASI MİRAS DİL VE YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SEMPOZYUMU"NA KATILDI

"KUYU-25" Operasyonunda Yurt Dışı Firari Organize Suç Örgütü Elebaşı Tarafından Yönlendirilen Organize Suç Örgütü Üyesi 7 Şüpheli Yakalandı

BAKAN YUMAKLI KONYA'DA