ADALET BAKANI TUNÇ, İŞYURTLARI ÜRÜN VE EL SANATLARI FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILDI

ADALET BAKANI TUNÇ, İŞYURTLARI ÜRÜN VE EL SANATLARI FUARI

ADALET BAKANI TUNÇ, İŞYURTLARI ÜRÜN VE EL SANATLARI FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN TUNÇ: CEZALARDAKİ CAYDIRICILIKLA İLGİLİ ÖNEMLİ TASLAKLARIMIZ VAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2 yılın altındaki suçlarda cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarının olduğunu dile getirerek, "9. ve 10. Yargı Paketi'nde gerek ceza adalet sistemi gerek cezalardaki caydırıcılıkla ilgili önemli taslaklarımız var." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Bakan Tunç, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, İşyurtları Kurumunun, hükümlülerin meslek edinmelerini sağladığını ve topluma kazandırılmalarına katkı yaptığını belirtti.

Kurumun kapasitesinin arttırılması adına çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bakan Tunç, "Birer üretim merkezi olan İşyurtlarımız KİT'ler arasında da baktığımız zaman en büyük kamu iktisadi teşebbüsleri arasında olabilecek nitelikte." dedi.

CEZA ADALET SİSTEMİ CAYDIRICI OLMALI, TOPLUMU SUÇTAN KORUMALI

Hukuk devletinin amacının adaletin tecellisi olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz Tunç, adaletin tecellisi konusunda en önemli hususun ceza adalet sistemi olduğunu bildirdi. Bakan Tunç, "Ceza adalet sistemi caydırıcı olmalı, toplumu suçtan korumalı, hak edene hak ettiği yaptırımı vermeli." diye konuştu.

Ceza adalet sisteminin soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamalarından oluştuğunu aktaran Bakan Tunç, "Cezanın infazı eğer kişiyi ıslah edebiliyorsa, onu topluma kazandırabiliyorsa, bir daha suç işlemeyecek hale getirebiliyorsa o zaman işte ceza adaletinin en önemli aşaması da gerçekleşmiş olur. Ceza infazı özellikle toplumu suçtan korumaya yönelik ceza adaletinin en önemli safhası. O nedenle bu aşamaya çok önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Son zamanlarda toplumu suçtan korumaya, huzur ve sükuna yönelik suçların önlenmesinin daha da önem kazandığını kaydeden Bakan Yılmaz Tunç, özellikle internet ve sosyal mecralarla yeni suç tiplerinin ortaya çıktığını söyledi. Yargı reformu belgeleriyle mevzuatta birçok değişiklikler yapıldığını belirten Adalet Bakanı Tunç, yeni suç tiplerinin doğması nedeniyle bugüne kadar yapılan değişikliklere ilave olarak yapılması gerekenler konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakan Tunç, şöyle konuştu:

"Şu anda Meclisin gündeminde olan 9. Yargı Paketi'nde ve Meclisin gündeminde olan, milletvekillerimizin takdirine arz ettiğimiz 10. Yargı Paketi'nde de gerek ceza adalet sistemiyle ilgili, gerek cezalardaki caydırıcılıkla ilgili olarak önemli taslaklarımız var. Bazı suçlar bakımından, özellikle 2 yılın altındaki suçlarda cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik, denetimli serbestlik uygulamalarına yönelik, koşullu salıverme uygulamalarına yönelik, Türk Ceza Kanunu'muzda özellikle bazı suçlarla ilgili alt ve üst sınırla ilgili toplumdan ve uygulayıcılardan gelen eleştirilerin ortadan kaldırılmasına yönelik bazı çalışmalarımız var."

Bakan Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından, belgede yer alan hedefleri birer birer hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

ÜRETİME KATILAN MAHKUMLAR DAHA AZ SUÇ İŞLEME EĞİLİMİNDE

Adalet Bakanı Tunç, cezaevlerinde bulunan kişilere yönelik her kademede eğitim öğretim faaliyeti sağlandığını belirterek, açılan kurslarda 2023'te 3 bin 575 kişinin, 2024'te ise şu ana kadar 1620 kişinin okuma yazma öğrendiğini bildirdi.

Hükümlü ve tutuklulara yönelik meslek edindirme çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Adalet Bakanı Tunç, "Meslek kazanan ve üretime katılan mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra daha az suç işleme eğiliminde olduğunu ve bu sistemin toplum güvenliğine katkı sunduğunu görüyoruz. Bizler bu konuda hedef koyarken içerisinden çıktığımız medeniyetin gereklerine uygun olarak insanlarımızı kazanmayı ve yüksek değerler ile donatarak topluma geri dönmelerini amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bakan Tunç, işyurtlarının birer fabrika gibi çalışmaya devam ettiğini dile getirerek, mobilyadan tekstile, inşaat ve onarımdan gıda ve tarım ürünleri üretimine kadar birçok alanda üretim yapıldığını ifade etti.

İşyurtlarındaki üretimin ekonomiye de katkı sağladığını bildiren Bakan Tunç, elde edilen gelirin vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmesi adına fiziki ihtiyaçların karşılanmasında kullanıldığını kaydetti.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı Hüsnü Gezginci de kurumun hükümlü ve tutuklulara meslek edindirmeyi amaçladığını belirterek, cezaevlerinde bulunan birçok kişinin meslek sahibi yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Tunç ile protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi.


Ankara,Adalet Bakanlığı


Büyükşehir Akademi’de yeni dönem başlıyor: İlk kayıt tarihi 18 Ekim

Haklarında Arama Kararı Bulunan 2 Ayrı Organize Suç Örgütüne Yönelik "KUYU-36" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Üyesi 157 Şüpheli Yakalandı

ALANYA BELEDİYESİ’NİN OTOMASYON SİSTEMİ YENİLENDİ

UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNÜ RENKLENDİRDİ

Ödüllü Yitiksöz Dergisi’nin Yeni Sayısı Edebiyatseverlerle Buluştu

AVCILAR’DA SOKAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN DÖNÜŞÜYOR

GELECEĞİN SANATÇILARI AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARI'NDA YETİŞİYOR

Siirt Belediyesi’nden Güres Caddesi Esnafına Temizlik Uyarısı

Gümüş madalyaya uzanan Ece Zurnacı Türk Bayrağı’nı dalgalandıracak

İş Arayanlara Müjde: İstanbul’un İlk ve Tek İstihdam Fuarı Esenyurt’ta Açıldı

Mercedes Tutkunları İnegöl’de Buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat "Türkiye İnovasyon Haftası" Etkinliğinde Konuştu

KARTAL BELEDİYESİ SANAT AKADEMİSİ GENÇ YETENEKLERİ BEKLİYOR

CHP İL GENÇLİK KOLLARINDAN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET

Yenişehirlioğlu´ndan Şahinbey Millet Kütüphanesine Tam Not

IRF DÜNYA YOL KONGRESİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇILIŞ MESAJIYLA BAŞLADI

MANAVGAT’TA RAHVAN AT YARIŞLARI COŞKUSU YAŞANDI

Büyükşehir, Ekinözü Kırsalında Ulaşımı İyileştiriyor

AMATÖR SPOR HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

SENFONİ ORKESTRASINDAN ETKİLEYİCİ KONSER

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ALİ YELDAN’DAN BAŞKAN ÜNLÜCE’YE VEDA ZİYARETİ

Konak Belediyesi’nden Çocuklara ve Annelerine Özel Atölye

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NUN HİZMETLERİ VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALIYOR

Beyazsu Ana İsale Hattındaki Arıza Giderildi

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Zirvesi düzenliyor

Milletvekili Kaya balıkçı esnafıyla bir araya geldi

Yeşilyurt Belediyesi, 15 Yeni İş Makinasıyla Araç Filosunu Güçlendirdi

Nevşehir’de Sporun Enleri Ödüllendirildi

İKİ DEV PROJEDE TARİHİ ADIM

Cumhuriyet’in 101. Yılında 500 kişiden dev zeybek gösterisi

Yükleniyor