9. Çanakkale Bienali Başlıyor

CHP 2.10.2024 15:04:46 0
9. Çanakkale Bienali Başlıyor

“Zamana Bırakmak” başlığıyla bu sene 4 Ekim – 11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 9. Çanakkale Bienali, pek çok sanatçının katılımıyla kentin 13 farklı mekanında sanatseverlerle buluşacak.

Dardanel'in ana destekçiliğinde hayata geçirilen Çanakkale Bienali etkinliklerine, pek çok kurum ve kuruluşun yanı sıra Çanakkale Belediyesi de destek veriyor.

Bienalin “Zamana Bırakmak” başlığı ile “gençlik”le özdeşleşen heyecan, tez canlılık, yüksek enerji gibi haller, diğer yandan günümüz teknolojilerinin dayattığı hız ve eş zamanlılık baskısı karşısında doğanın ve insanlığın “an”ları geniş bir perspektiften ele alınıyor. Gençlere odaklanılan tema kapsamında dijital teknolojiler, oyun kültürü ve iletişim araçlarından menkul gençliğin görsel kültürü 9. Çanakkale Bienali'nin ilk eksenini oluştururken, mesleklerin geleceği, çevresel sürdürülebilirlik ve hareketlilik gibi gençleri etkileyen acil gündemlere dair sanatsal yaklaşımlar Bienal'in yoğunlaşacağı bir diğer bağlam oluyor. Üçüncü eksen ise kültürel mirasın, geleneklerin ve kolektif hafızanın aktarımında ve yorumlanmasında sanatın merkezi işlevine vurgu yapıyor.

Sanatçılar Açıklandı

2008 yılından bu yana, farklı toplulukları günümüz sanatı etrafında Çanakkale'de bir araya getiren bir sivil girişim olan CABININ – Çanakkale Bienali İnisiyatifi tarafından organize edilen Çanakkale Bienali'nin 9. edisyonuna ise pek çok farklı alandan sanatçılar eşlik ediyor. Eser ve çalışmalarıyla bienale katılacak olan sanatçılar; Ahmet Yiğider, Akın Güreş, Alper Aydın, Ani Çelik Arevyan, Ataman Girişken, ATI SUFFIX, Ayşen Urfalıoğlu, Aytuğ Aykut, Berkin Gülten, Berkin Günsay, Bilal Yılmaz, Cem Sonel, Damla Sari, David Blandy, Deniz Kulaksızoğlu & Can Yıldırım, Ecem Dilan Köse, Eda Sütunç, Edith Roux, Erdal Duman, Eric Magassa, Esra Carus, Fatih Kızılcan, Fırat Engin, Füreya Koral, Gönül Nuhoğlu, Güçlü Polat, Hakan Yılmaz, Halit Demirel, Jane Jin Kaisen, Johannes Vogl, Jun'ichiro Ishii, Kaan Tanhan, Kerem Meriç, Madlen Hirtentreu, Murat Cem Baytok, Mustafa Akkaya, Nejat Birecik, Ömür Tokgöz, Rabia Seyhan, Serhat Kiraz & Hakan Gündüz, Seyhun Topuz, Süleyman Yılmaz, Tunç Ali Çam, Vasilis Alexandrou, Vince Briffa, Volkan Babaotu, Yabancı, Yunus Aras'tan oluşuyor.

9 Çanakkale Bienali'nin ayrıntılı etkinlik programı için bienal web sitesini ziyaret edebilirsiniz; www.canakkalebienali.com




01.10.2024 15:41

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi

Fitch Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu yükseltti

Esenyurt’ta Kardeşlik Türküleri Yükseldi: Başkan Özer ve Karabat’tan "Batmane" Düeti

YALOVA BELEDİYESİ, TAÇ SOKAK’TAKİ ÇALIŞMALARI TAMAMLADI

Başkan Şahin SMA Hastası Çocuklar İçin Destek İstedi

MESKİ, 2. Etap Çatı Tı̇pı̇ Güneş Enerjı̇ Santrallerı̇nı̇ Devreye Aldı

9. Çanakkale Bienali Başlıyor

Denizlililer hareketliliği çok sevdi

Konak Belediye Meclisi’nden Önemli Kararlar

SUNUCULUK ATÖLYESİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

22.1°