Tarih: 12.10.2024 22:30

6. KİTAP GÜNLERİ CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

6. KİTAP GÜNLERİ CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

 

23 YAZAR VE 150 YAYINEVİN KATILACAĞI KİTAP GÜNLERİ İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE DOLU BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ’’

 

Aksaray Belediyesi, Pazar Pazarı fuar alanında yaklaşık 150 yayınevinin, 23 yazarın ve 8 sahne gösterisinin düzenleneceği Kitap Günleri için tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

Birbirinden seçkin yazarların ve yayınevlerinin katılacağı Kitap Günleri, Pazar Pazarı fuar alanında 12 Ekim Cumartesi günü başlayarak 20 Ekim’e kadar devam edecek. Pazar pazarı fuar alanında düzenlenecek 6. Kitap günleri 9 gün boyunca sabah saat 09.00’da başlayarak akşam saat 20.00’ a kadar devam edecek. 12 Ekim’de başlayacak olan 6. Kitap Günlerinin açılışı 14 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

 

Kitapseverlerle yazarın buluştuğu kitap günlerinde her gün farklı yazarlar söyleşi programları düzenlenecek. Dolu dolu geçmesi için tüm hazırlıkları tamamlanan Kitap Günlerinde Hayati İnanç, Mustafa Güler, Pelin Güneş, Serdar Tuncer, Koray Varol, Gri Koç, Coşkun Başbuğ, Dursun Ali Erzincanlı, Nurullah Genç, Alişan kapaklıkaya, Elif Tanrıbuyurdu, Gamze Atalay, Mustafa Cankurt, Mustafa Çalışkan, Okan Öcal, Gündoğdu Yıldırım, Yaşar Ar, Aylin Şen, İbrahim Bektaş, Elif Nur Asıltürk, Yaşar Akbaş, Mustafa Demirci  ve Ahmet Kuşsan gibi adından söz ettirmiş yazarlar okuyucuları ile buluşacak.

 

Kitap severlerle yazarları buluşturulması planlanan 6. Kitap Günlerinin programı şu şekilde oluşturuldu; 12 Ekim Cumartesi günü 16.00’da; Hayati İnanç, Pazar Günü saat 12.00’da; Gamze Atalay, saat 13.00’da Matematiğin güler yüzü, saat 15.00, Pelin Güneş saat 18.00’da Serdar Tuncer, Salı günü saat 13.00’da Mustafa Cankurt, saat 14.00’da Gri Koç, saat 15.00’da Okan Öcal, saat 16.00’da Yaşar Ar, saat 17.00’da Koray Varol, 18.00’da Gündoğdu Yıldırım, 17 Ekim Perşembe gün ise saat 14.00’da Elif Tanrıbuyurdu, saat 15.00’da Mustafa Çalışkan, saat 16.00’da Aylin Şen, 17.00’da İbrahim Bektaş, 18.00’da Coşkun Başbuğ, 18 Ekim Cuma Günü saat 14.00’da Elif Nur Asıltürk, 15.00’da Yaşar Akbaş, saat 16.00’da Mustafa Demirci, saat 17.00’da Ahmet Kuşsan, saat 18.00’da Alişan Kapaklıkaya 19 Ekim Cumartesi günü ise saat saat 16.00’da Nurullah Genç ve 20 Ekim Pazar günü ise saat 16.00’da Dursun Ali Erzincanlı gibi yazarlar okurları ile bulaşacak. Söyleşi programının ardından yazarlar, kitaplarını okurları için imzalayacak.

 

Söyleşi programlarının arasında çocuklar içinde sahne gösterilerinin yapılacağı kitap günlerinde Şirinler, Maşa ve Koca Ayı, Pinokyo, Arı Maya, Çizmeli Kedi, Tom ve Jery, Ağustos Böceği ve Karınca ile Sünger Bob ve Deniz Kızı isimli çocuk gösterileri sahnelenecek.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kitap Günleri ile yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bu etkinliği, kültürel zenginliğimizi büyütmek ve paylaşmak adına çok önemsiyoruz. Kitap severlerimizi fuar alanımızda 9 gün boyunca birbirinden değerli yazarlar, fikir insanları ve yayınevleri ile buluşturacağız.  Hemşehrilerimizin her yıl olduğu gibi bu yılda kitap günlerimize ilgi göstermesi bizleri çok mutlu edecektir. Tüm vatandaşlarımızı kitap günlerimize davet ediyorum.’’ Dedi.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI SUNULACAK

 

Aksaray Belediyesinin bu yıl 6’ıncısını düzenlediği kitap günlerinde öğrencilerin fuar alanını ziyaret edebilmeleri için Aksaray Belediyesi ücretsiz ulaşım imkânı sunacak. Kitap günleri hazırlıklarını tamamlayan Aksaray Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla şehir merkezindeki, ilçe, belde ve köy okullarında eğitim gören öğrencileri fuar alanına taşıyacak. 50 Bin öğrenci kendileri için belirlenen saat dilimlerinde Aksaray Belediyesine ait kırmızı otobüslerle fuar alanına taşıyacak. Öğrenciler Yayınevlerinin stantlarını öğretmenlerinin eşliğinde kitapları inceleyerek beğendikleri kitapları satın alıp yazarlara da kitaplarını imzalatma şansı yakalayacaklar.

 

 


Aksaray,Aksaray Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —