58 İlde Tefecilere ve Dolandırıcılara Yönelik "Kuyu-28" Operasyonu: 160 Şüpheli Yakalandı

58 İlde Tefecilere ve Dolandırıcılara Yönelik

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karşı gerçekleştirilen "Kuyu-28" operasyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 58 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında 160 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Organize Suçlara Karşı Kararlılık

Operasyonun, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan organize suç örgütlerine karşı verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. "Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız" dedi.

Operasyon Kapsamı

"Kuyu-28" operasyonları, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Kayseri, Samsun, Zonguldak ve Kocaeli gibi toplamda 58 ilde gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin aşağıdaki suçları işlediği tespit edildi:

• Tefecilik
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık
  • Kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık
  • Edimin ifasına fesat karıştırma
  • Resmi belgede sahtecilik
  • Vergi Usul Kanununa muhalefet

Vurgulanan Suçlar

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şüphelilerin bu suçları organize şekilde işlediğini ve birçok vatandaşın maddi olarak mağdur edildiğini belirtti. Özellikle tefecilik ve dolandırıcılık gibi suçların, halkın refahını ve güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Bakan, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, bu suç örgütlerine asla müsamaha göstermeyeceğiz. Halkımızın huzurunu ve güvenini korumak için mücadelemiz sürecek" dedi.

Operasyon Sonuçları

Operasyonlar sonucunda, şüphelilere ait çok sayıda belge ve maddi delil ele geçirildi. Soruşturmaların derinlemesine sürdürüleceğini belirten Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, emniyet güçlerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: "Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini, tefecilik ve dolandırıcılık gibi suçların kökünü kazımakta kararlı olduklarını söyledi. "Hangi büyüklükte olursa olsun, tefeciler ve dolandırıcılar adalete teslim edilecektir" diyerek güvenlik güçlerine olan desteğini yineledi.

“Su kaynakları sınırsız değil, tasarruflu kullanalım”

Büyükşehir’in Badem Soyma Makinesi Desteği İle Hasat Zamanı Çile Olmaktan Çıktı

Sahiller Büyükşehir’le güzelleşiyor

Büyükşehir’in Mobil Ekiplerinden Taleplere Anında Müdahale