5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

CHP 4.06.2023 21:40:31 0
5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Çevre konusuna büyük önem veren ve dev yatırımlarla birlikte önemli projeleri hayata geçirerek bu konudaki ciddiyet ve kararlılığını ortaya koyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, birbirinden eğlenceli ve keyifli etkinliklerin yer aldığı bir kutlama programı düzenledi.

Süleymanpaşa İlçesi Sahil Dolgu Alanda gerçekleştirilen etkinlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yanı sıra çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından stantlar kuruldu, çevre konusunda farkındalık oluşturmaya ve vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirildi.

BAŞKAN ALBAYRAK: "VİZYONUMUZUN TEMEL İLKELERİ ARASINDA YER ALAN ÇEVRE KONUSUNDA SON DERECE HASSASIZ VE ÇEVRE KONUSUNDA ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ."

Etkinlik alanında kurulan stantları tek tek gezerek ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile sohbet ederek fikir alışverişinde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kutlama programının açılışında yaptığı konuşmada, çevre konusunun insan sağlığı ve gelecek için önemine değinerek,    “Çevre, insanların ve doğadaki diğer canlıların etkileşim halinde varlıklarını sürdürdükleri ortamdır. İnsanlığın nüfusu artarken çevre kirleniyor, doğa zarar görüyor, diğer canlı türlerinin sayısı azalıyor ve hatta bazı türlerin nesli tükeniyor. Her geçen yıl etkisini daha fazla hissettiğimiz küresel sıcaklık artışı, iklimlerin değişmesine, doğal alanların zarar görmesine, tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliğin azalmasına yol açıyor.

Yaşamlarımızı sürdürdüğümüz çevremiz, dünün bize mirası yarının ise emanetidir. Sağlıklı bir gelecek ve yeni nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için doğal kaynaklarımızı dikkatli kullanmalı, çevreyi ve doğayı korumalıyız. Daha az atık oluşturan ve olabildiğince az enerji tüketen yeni bir yaşam biçimi oluşturmak hepimize düşen bir görevdir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak insan odaklı ve çevreye duyarlı bir anlayışla projeler gerçekleştiriyoruz. Geride bıraktığımız 9 yılda Tekirdağ ili genelinde tüm vahşi depolama faaliyetlerine son verdik. Demirli Katı Atık Düzenli Depolama tesisimizi hizmete sunduk. Geri dönüştürülebilir atıkları kaynağında ayrıştırıyor ve ayrıca çöplerimizden elektrik enerjisi üretiyoruz. Süleymanpaşa Batı Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerimizi inşa ederek ve mevcut tesislerimizi modernize edip kapasitelerini arttırarak kanalizasyon sularının denizlerimizi kirletmesinin önüne geçtik. Çevre alanındaki çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de etkin bir şekilde devam edecek. Toprağı, iklimi ve çevreyi koruyalım. İnsanlık olarak yeryüzündeki tüm canlılarla uyum içerisinde ve sağlıklı koşullarda yaşayacağımız daha güzel bir dünya kurabilmek dileğiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum." dedi.

KUTLAMA PROGRAMI KAPSAMINDA SÖYLEŞİ, EĞLENCELİ ETKİNLİK VE AKTİVİTELER DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları dolayısıyla organize edilen program kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Prof. Dr. Halim Orta, ‘İklim Krizi ve Su Kaynaklarına Etkisi’ konusunda açıklamalarda bulunurken Av. Güneş Gürseler de ‘Anayasal Bir Hak Olarak Çevre Hakkı’ konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Mektebim Koleji Tekirdağ Kampüsü tarafından ‘Mutlu Yarınlar İçin Çevre Hayattır’ ve ‘Davul şov’ gösterisi yapıldı, TEMA Çocuk Grubu tarafından Çevre Andı okundu. Üretici Pazarı stantları açıldı. Domates fidesi dağıtımı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ritm Grubu bir gösteri gerçekleştirdi. Çocuklar için de etkinlik süresince yüz boyama, görsel sanatlar, fide dikimi ve kum havuzu etkinlikleri yapıldı.

Kutlama Programı, Süheyla & Blues Of Rumeli Grubunun birbirinden eğlenceli ve hareketli şarkıları seslendirdiği Konser ile sona erdi.

Başkan Albayrak etkinlikte yer alan stantları tek tek gezerek yetkililerle sohbet etti, bundan sonra çevre ile ilgili yapılacak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından vatandaşlara domates fidesi dağıtımı da yapıldı.


Tekirdağ,Tekirdağ Belediyesi

BÜYÜKERŞEN BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTARDA BULUŞTU

KÜÇÜK ÜRETİCİLERE DESTEKLER SÜRÜYOR

Başkan Soyer: “Seferihisar’da bir hayali daha gerçekleştirdik”

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN UMURLU’DA MİTİNG HAVASINDA PAZAR ZİYARETİ

FATİH PAZARYERİ’NDE ÇERÇİOĞLU’NA COŞKULU KARŞILAMA

Büyükşehir Halk Kart ve Öğrenim Yardımı Ödemelerini Hesaplara Yatırdı

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN İLÇEDEKİ OKULLARA İÇME SUYU İSTASYONLARI

BASIN EMEKÇİLERİ KARTAL’DA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

MAHALLE İFTARLARIMIZI TAMAMLADIK

22.1°