5 bin öğrenciye İstanbulkart Aylık Abonman desteği

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmeye devam eden Eyüpsultan Belediyesi, öğrencileri eğitimden ulaşıma hiçbir konuda yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda öğrencilerin yol masraflarına destek olmayı amaçlayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, 5 bin öğrenciye İstanbulkart Aylık Abonmanla Ulaşım Desteği veriyor.

Eyüpsultan Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve öğrencilerin ulaşımına destek olmak amacıyla 5 bin öğrenciye İstanbulkart Aylık Abonmanla Ulaşım Desteği veriyor.

“16 YAŞ OLAN BAŞVURU ŞARTINI, SİZLERİN TALEBİ ÜZERİNE 13 YAŞA İNDİRDİK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, "Eyüpsultanlı sevgili gençler! Bugün sizlere çok önemli bir duyurum var. Eyüpsultan Belediyesi olarak, 5 bin öğrencimize ulaşım desteği sunmak için İstanbulkart aylık abonman desteği kampanyasını başlatıyoruz! Önceki dönemde 16 yaş olan başvuru şartını, sizlerin talebi üzerine 13 yaşa indirdik. Bu destekten faydalanabilmek için belirli bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Şartlara belediyemizin internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın, ulaşım desteğinizi alın ve eğitiminize daha rahat odaklanın! Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERİN İKAMET KAYDININ EYÜPSULTAN’DA OLMASI GEREKİYOR

İstanbulkart Aylık Abonmanla Ulaşım Desteği’nden yararlanmak isteyen öğrencilerin, ikamet kaydının Eyüpsultan’da olması, aktif İstanbulkart öğrenci kullanıcısı olması gerekiyor.

Ayrıca öğrencilerin 13 – 24 yaş arasında olması, 18-24 yaş aralığında olanlar için örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimine kayıtlı olması (Açık ve Uzaktan Eğitime kayıtlı olanlar bu destekten yararlanamayacaktır) zorunlu. Başvuruda bulunan öğrencilerin tam ya da yarı zamanlı herhangi bir iş kolunda da çalışmaması gerekiyor.

ULAŞIM DESTEĞİ 5 BİN ÖĞRENCİYE VERİLECEK

Ulaşım desteği başvuranlar arasında hak sahipliğine göre belirlenecek 5 bin gence sağlanacak. Ön başvurular sonrası ilgili müdürlüğün yapacağı sosyo-ekonomik incelemeyle birlikte hak kazananlara Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak ayında olmak üzere 4 (dört) kez aylık abonman yüklemesi yapılacak.

ÖN BAŞVURULAR 4 EKİM CUMA GÜNÜ SAAT 10.00’DA BAŞLAYACAK

İstanbulkart Aylık Abonmanla Ulaşım Desteği için ön başvurular 4 Ekim Cuma 2024 günü saat 10.00'da başlayacak, 6 Ekim Pazar 2024 günü saat 17.00’de ise sona erecek. Şartları sağlayan öğrencilerin abonmanları, 24-31 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kart hesaplarına yüklenecek. Yapılan başvurular sadece belirtilen aylar için geçerli olup, ikinci dönem için yeniden başvuru süreci başlatılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İstanbulkart Aylık Abonmanla Ulaşım Desteği için başvurular Eyüpsultanlı Mobil Uygulaması ve Eyüpsultan Belediyesi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi

MARSU, Su Sayaçlarının Değişimini Sürdürüyor

Türk Kadınlar Birliği, Ortahisar Belediyesi ev sahipliğinde sergi açtı

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyemize kazıcı ve yükleyici hibe edildi.

Başkan Zeyrek, Kent Konseyi Başkanı Bayraktar’ı Konuk Etti

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ANNE ADAYLARINA DESTEK; GEBELİK OKULU SEMİNERLERİ BAŞLADI

BAŞKAN TAVLI’DAN MİLLETVEKİLİ ÖZER’E TEŞEKKÜR

3. KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR