400 ÇÖLYAK’LI BİREY MUTFAKTAN YARARLANABİLİYOR

CHP 25.06.2024 19:40:02 0
400 ÇÖLYAK’LI BİREY MUTFAKTAN YARARLANABİLİYOR

Yalova Belediyesi Engelsiz Kafe bünyesinde hizmet veren Çölyak Mutfağı Yalova’da yaklaşık 400 bireye hizmet veriyor.

4 yıl aranın ardından Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in girişimleriyle Engelsiz Kafe içerisinde açılan mutfaktan, Çölyak’lı bireyler tüketebilecekleri ekmek, poğaça, kuru pasta, köfte, hamburger, mantı ve bunun gibi özel glutensiz gıdalara ulaşma imkanı bulabiliyorlar.

Haftanın 6 günü sabah 09:00 akşam 17:00 arasında açık olan mutfakta 2 personel hizmet veriyor. Tamamen hijyenik bir ortamda ayrı bir mutfakta özenli bir şekilde hazırlanan malzemeler Engelsiz Kafe bahçesinde ya da verilen siparişlere göre kilo ve tane bazında evlerde de tüketilebiliyor.

Büyük Bir Eksiklik Giderildi

Yalova Belediyesi Çölyak Mutfağında hizmet veren ve aynı zamanda Çölyak’lı bir bireyin annesi olan Meyra Balkanoğlu; “4 yıl önce aynı yerde hizmet veren mutfağımız kapanmıştı. Mutfağımız geçtiğimiz günlerde yeniden hizmet vermeye başladı. Çölyak’lı bir birey dışarıya çıktığında, karnı acıktığında ya da önceden vereceği siparişle evine götürüp tüketebileceği birçok ürün mutfağımızda bulunmaktadır. Mutfağımızda öncelikle glutensiz mantı, yine glutensiz hamburger köfte, tatlı, kurabiye, poğaça ve bunun gibi birçok ürüne Çölyak’lı bireylerimiz ulaşma imkanı bulabilmekteler. Yalova’da yaklaşık 400’e yakın Çölyak’lı bulunmakta ve açılan bu mutfakla büyük bir eksiklik giderilmiştir. Burada bizlere destek veren ve bu mutfağı yeniden kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’e hem çalışanı olarak hem de Çölyak’lı aileler adına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.


Yalova,Yalova Belediyesi

TEHLİKE OLUŞTURAN METRUK YAPILAR YIKILDI

BAŞKAN SUBAŞI HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ

DENETİMLER SÜRÜYOR

Başkan Özer: İstanbul’da Bir Başarı Hikâyesi Yazılacaksa Esenyurt’ta Yazılacaktır

Moral Evi ile hayata daha sıkı tutunacaklar

Deniz Otobüs Seferleri 1 Temmuz’da Didim’den Başlıyor

Büyükşehirde Banka Promosyonları Pazar Günü Yatırılıyor

Başkan Erkek, Gençlerle Bir Arada

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı yılsonu gösterisi göz kamaştırdı

33.4°