3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivalinde Ödüller Sahiplerini Buldu

DİĞER 28.10.2024 20:11:11 0
3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivalinde Ödüller Sahiplerini Buldu

3.Göbeklitepe Uluslararası Film festivali kapsamında ödül almaya değer görülen filmler, Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi (Reji Kilisesi)’nde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Merve Ofluoğlu, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Tütüncü, yurtdışından ve yurtiçinden gelen misafirler, sanatsever ve sinemaseverlerin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

Gecenin sonunda ödüle layık görülen filmlerin yönetmenlerine ödülleri takdim edildi. Tören öncesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar festival ekibini ziyaret ederek yönetmenlerle sohbet etti.

FESTİVAL SON GÜNÜNDE DE DOLU DOLU ETKİNLİKLERLE GEÇTİ

Ödül töreni Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi (Reji Kilisesi)'nde gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesi ‘Yakamoz’ adlı filmin özel gösterimi ve ardından filmin yönetmeni Ali Kerem Gülermen ile söyleşi gerçekleştirildi. Festival Programı konuklarından oyuncu Murat Eken ile de ‘Oyunculuk Üzerine’ keyifli bir söyleşi yapıldı.

Öte yandan Yavru Karınca, Benim de, Hayırlı Olsun Ziyareti, Dank, Teamül, Hangi Gece Büyüdüysem, Mori, Tablo adlı Ulusal Kategori filmleri seyirciyle buluştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Törende en son Venedik Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivalinde ‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’ adlı film ile ödül alan Urfalı yönetmen Murat Fıratoğlu’na, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Tütüncü tarafından plaket takdim edildi.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Tütüncü programda yaptığı açıklamada, ‘Şehrimizde kültür ve sanata değer katacak böyle organizasyonlara her zaman destek vereceğimizi buradan bir kez daha ifade etmek isterim.’ diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Festivale katılarak dereceye giren ve ödüllerini alan yarışmacılar ve yarışmaya jüri olarak katılan isimler de 3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivaline katılmış olmanın kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekerek Şanlıurfa’nın eşsiz bir şehir burada yaşayan insanların da misafirperver insanlar olduğunu ifade ettiler.

Ödül töreninin katılımcılarından olan Göbeklitepe ve Karahantepe dahil Taş Tepeler projesinin kazı başkanı Dr. Necmi Karul, ‘Arkeolojinin toplumsallaştırılmasını sadece arkeologlar beceremez. Burada yerelin özellikle katkısı çok kıymetlidir. İnanılmaz kıymetli bir şey yapılmış bu festivalle” ifadelerine yer verdi.

ÖDÜL ALAN FİLMLER

-Uluslararası kategori en iyi senaryo ödülünü ‘The Gold Teeth’ filmi ile yönetmen Alireza Kazemipour almaya değer görüldü.

-Uluslararası kategori en iyi yönetmen ödülünü ‘-12’ filmi ile yönetmen Bahador Zamani almaya değer görüldü.

- Uluslararası kategori en iyi film ödülünü ‘Can You Keep a Secret?!’ filmi ile yönetmen Mohamed Elwy almaya değer görüldü.

- Klaus Schmidt belgesel ödülünü ‘Heraion Teikhos’un Kadınları’ belgesel filmi ile yönetmen Özge Deniz Özker almaya değer görüldü.

- Ulusal kategori en iyi senaryo ödülünü ‘Benim De’ filmi ile yönetmen Ece Akalın Alagöz almaya değer görüldü.

- Ulusal kategori en iyi yönetmen ödülünü ‘Mori’ filmi ile yönetmen Yakup Tekintangaç almaya değer görüldü.

- Ulusal kategori en iyi film ödülünü ‘Teamül’ filmi ile yönetmen Ali Rıza Bayazıt almaya değer görüldü.


Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi

BAŞKANIMIZ UZUN’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI…

Büyükşehir’den Nar Hasadı: Dar Gelirli Ailelerin Hanelerine Kadar Ulaştırılıyor

Başkan Gülpınar, “Cumhuriyetimiz, Milletimizin Bağımsızlık Yolundaki Sarsılmaz İradesinin Simgesidir”

Suruç İlçesinde Altyapısı Tamamlanan Caddelerde Sıcak Asfalt Serimi Yapıldı

3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivalinde Ödüller Sahiplerini Buldu

Büyükşehir’den Öğrencilere Topraklı Ve Topraksız Sera Konularında Eğitim

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

‘Haylo Dîsa Tevlîhev Bû’ oyunu Nûda sahnesinde

GENEL BAŞKAN ERBAKAN, KARAKÖPRÜ BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

18.4°