2011 VAN DEPREMİ’NİN YILDÖNÜMÜ, AFET FARKINDALIK PROGRAMI İLE ANILDI

DİĞER 24.10.2024 19:05:34 0
2011 VAN DEPREMİ’NİN YILDÖNÜMÜ, AFET FARKINDALIK PROGRAMI İLE ANILDI

İpekyolu Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB ortaklığında afet ve farkındalık programı düzenledi. 

Programa Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Vekili Adil Salazer, ilçe belediye eşbaşkanları, Meclis Başkanları, Meclis üyeleri, Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, daire başkanları, TMMOB üye ve yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

Program, Akköprü Mezarlığındaki deprem anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla başladı. Burada 23 Ekim 2011’de yaşanan Van Depremi’nde hayatını kaybedenler anıldı. 

Ardından Kent Meydanı’nda İpekyolu Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Van Depremi fotoğraf sergisi gezildi. Müdürlük tarafından hazırlanan deprem farkındalık el broşürleri halkı bilinçlendirmek amacıyla dağıtıldı. 

Daha sonra Nuda Kültür Merkezi’nde düzenlenen deprem farkındalık seminerine geçen katılımcılar, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunarak, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Vekili Adil Salazer ile Ziraat Mühendisleri Odası Van Şube Başkanı Engin Işık’ın Van’da yaşanan depremler ve sonrasındaki sıkıntılar hakkındaki açılış konuşmalarını dinledi.

Yapılan açış konuşmalarının ardından Jeofizik mühendisi Doç. Dr. Hamdi Alkan, İnşaat Mühendisi Doç. Dr. Barış Erdil, Şehir Plancısı Doç. Dr. Aysu Uğurlar ve Jeoloji Mühendisleri Odası Van İl Temsilcisi Abdulcelil Siyahtaş deprem ve farkındalık alanında sunum yaptılar.

Yapılan sunumların ardından Van Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından katılımcılara deprem çantası hediye edildi.


Van,İpekyolu Belediyesi

BASINA VE KAMUOYUNA

Iğdır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarına devam ediyor.

Eşbaşkan Neslihan Şedal kilim atölyesini ziyaret etti

BAŞKANIMIZ İBB MAHALLİ İDARELER KOORDİNATÖRÜNÜ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

"Kırmızıdan Beyaza: Pamuk ve İsot Temalı Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı"

Mahabad Bulvarı'ndaki içme suyu deplase çalışması tamamlandı

11. SİVAS KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI…

Eş Başkanlardan Diyarbakır Barosuna tebrik ziyareti

Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkarılanlara yönelik açıklama

19.3°