1.ULUSLARARASI KENT TİYATRO FESTİVALİ "KENTFEST ETİMESGUT" BAŞLADI

CHP 14.10.2024 02:54:34 0
1.ULUSLARARASI KENT TİYATRO FESTİVALİ

1.ULUSLARARASI KENT TİYATRO FESTİVALİ “KENTFEST ETİMESGUT” BAŞLADI

11-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan “Kentfest1.Uluslararası Tiyatro Festivali Etimesgut” bando gösterisi ile başladı. Etimesgut Belediyesi önünde başlayan bando gösterisi ile festivalin ilk gününün startı verildi. Açılış, saat 19:00’da100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezinde kokteyl ile başladı. Başkan Beşikçioğlu, oyundan önce kokteyl alanına gelerek tüm davetlilerle tek tek yakından ilgilenerek sohbet etti. Saat: 20:00’yi gösterdiğinde ise; tüm davetliler, Haldun Taner’in yazdığı, Erdal Ozan Metin’in uyarlayıp yönettiği ve Kent Tiyatrosu Oyuncuları tarafından hazırlanan “Vatan Kurtaran Şaban” isimli oyunu izlemek için salondaki yerlerini aldılar. 

“Açılışın İlk Günü 100. Yıl CKM Kültür Merkezinde Bulunan Tiyatro Sahnesi Full Çekerek Seyircilerden Tam Not Aldı!”

750 Kişilik olan 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi Festival açılış oyunu ile full çeken salon ilk gününde seyircilerden tam not aldı! Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Elvin Beşikçioğlu, Derin Beşikçioğlu, Belediye Başkan yardımcıları Ebru Keyvan ve İhsan Bahri Bellek, Kent Tiyatrosu Eş Sanat Yönetmenleri Mustafa Avkıran, Övül Avkıran, Etimesgut Belediyesi Birim Müdürleri ve Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katılım sağladı. 

Başkan Beşikçioğlu'nun teklifiyle, Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde hayata geçirilen festivalde açılış konuşması yapmak için sahneye çıkan Mustafa Avkıran, “Bu Kent’te bir şeyler yapmanın elzem olduğuna karar verdik. Bu akşam hem Kent Tiyatrosunun açılışını hem de 1.Uluslararası Kent Tiyatro Festivalinin başlangıcını yapmak için burada bulunmaktayız. İnanın çok güzel şeyler olacak” diyerek mikrofonu Övül Avkıran’a uzattı. 

“Bir Umut Verin Bize, Dünyaları Değiştirelim!”

Övül Avkıran,”Medeni bir yaşam, kültür ve sanatın temel ihtiyaçlarının içinde yer aldığının bilgisi ile başlar. Değişim ve dönüşüm bu vizyona sahip yöneticilerle mümkündür. Bu dönüşümün inşası yöneticilerle birlikte yaşadığı kente ve sokağına sahip çıkan herkesin! Hepimizin sorumluluğu! Eğer Kentin kültürünü inşa edemez, koruyamazsak o kentlerde yetişen nesillerin hafızasını da koruyamamış oluruz ki, hafızası olmayan nesiller hayatları boyunca kendi başarıları için çalışamaz, kendi rüyalarını göremezler. Küçük bir umut verin bize, dünyalar kuralım, dünyaları değiştirelim! Etimesgut Belediyesi Başkanı, Erdal Beşikçioğlu, umut oldu hepimize!

“Politik olduk, Poetik Ürettik!”

Kent Tiyatrosunun kurucu Genel Sanat Yönetmeni Sayın Erdal Beşikçioğlu, bir ilçe özelinde bir Kent hayali kurarak birçok icraatla birlikte Kent Tiyatrosunu kurdu. Erdal Başkan bizlere “Burada bir Tiyatro Festivali yapın dediğinde festivalimizde Kent Kültürünü, Kent’in Kültürünü konuşarak açalım, bunu Ankara’lılarla yapalım istedik. 25 Yıl sonra Başkan’ını değiştiren, değişim ve gelişim isteyen bir İlçede kültürü ve sanatı konuşmak! Gerçekten buralar bildiğiniz gibi değil! Umut verdiğin için teşekkür ederiz Erdal Başkan! Bugün tiyatro sanatının geldiği yerden bakarak farklı disiplinlerden beslenerek üretilen güncel işlerin yan yana gelmesini istedik programımızda. Bu topraklardan beslenerek iş ürettik. Politik olduk, poetik ürettik. 

Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri BellekBelediye Meclis Üyemiz Seda Dilber, Başkan Danışmanı Beyza Şentürk, Destek Hizmetleri Müdürü Levent Bozkurt, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Coşar, Kültür Müdürü Kübra PekdoğanYazar, Dramaturg, Sahne Gösteri SanatlarıKoordinatörü Erdal Ozan Metin, Etimkent Kültür A.Ş. Müdürü Muzaffer Çakır, Etimkent Kültür A.Ş. Müdürü Melih Tıraş,  Yüzüncü Yıl Kültür Müdürü Gülay Muratoğlu, Atakent Sosyal Tesisleri İdari Sorumlusu Deniz Parlak, da Mühendisi Mina Us, tüm Belediye ve CKM çalışanları hepinize bu büyük organizasyonun kolaylaştırıcısı, çözüm ortağı ve paydaşı olduğunuz için teşekkür ederimYolumuz açık olsun!” dedi. 

“Kent Tiyatrosu 25 Yıl Sonra Seyircisi İle Buluşuyor!”

Övül Avkıran’ın ardından oyunu başlatmak için sahneye çıkan Erdal Beşikçioğlu, “ Efendim bir sanatçı olarak sahneye çıkmak daha kolay! Kent Tiyatrosu 25 yıl sonra seyircisi ile buluşuyor. Benim sizden tek bir ricam var. İçeride 20 tane mesleğinde inatçı, yarınlara inatla bakan, güçlü gencecik oyuncu var. Ben bu oyuncuları sizlere emanet ediyorum. İyi seyirler dilerim" ifadelerini kullandı.

Festivalin ilk gününde Haldun Taner'in yazdığı, Erdal Ozan Metin'in yönettiği, "Vatan Kurtaran Şaban" isimli oyununun prömiyeri sanatseverlerden tam not aldı!

Festival 26 Ekim tarihine kadar sürecek olup, farklı ülkeden gelen sanatçıları ağırlayacak. "Etimesgut KentFest" kapsamında ünlü yönetmen Theodoros Terzopoulos'un"Alarme", Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues imzalı Portekiz- Fransa ortak yapımı "Antony and Cleopatra" oyunlarının yanı sıra disiplinlerarası üretimleri, dans, tiyatro, müzik, enstalasyon disiplinlerine yer veren TorkDance'in"SIR" ve Brezilyalı koreograf Vania Vaneau'nun "BLANC" adlı gösterileri de sanatseverlerle bir araya gelecek!


Ankara,Etimesgut Belediyesi

Yırca’da Zeytin Katliamının 10’uncu Yılında Zeytin Şenliği Yapıldı

900 MEHMETÇİK YEMİN ETTİ

Mamak Belediyesi Personeline Meme Kanseri Farkındalık Semineri Verdi

Denizli Defterdarlığı Menkul Mal Satış İlanı

Başkan Uysal’dan meme kanseri farkındalık yürüyüşüne destek

1.ULUSLARARASI KENT TİYATRO FESTİVALİ "KENTFEST ETİMESGUT" BAŞLADI

İzmir MARBLE 2025’e hazırlanıyor

“BEN DE UÇABİLİRİM” İLK GÖSTERİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

MİNİK ÖĞRENCİLER ESTRAM’IN MİSAFİRİ OLDULAR

21.4°