“1 Ekim 1995 Dinar Depremi Anma Programı Düzenlendi”

CHP 1.10.2024 18:54:36 0
“1 Ekim 1995 Dinar Depremi Anma Programı Düzenlendi”

“1 Ekim 1995 Dinar Depremi Anma Programı Düzenlendi”
1 Ekim 1995 yılında 94 kişinin hayatını kaybettiği Dinar Depremi’nin 29. Yıl dönümü dolayısıyla, Dinar 100. Yıl Bilim, Sanat ve Kongre Merkezi’nde anlamlı bir anma programı gerçekleştirildi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için İlçe Müftüsü Ahmet Kervancıoğlu tarafından Kuran Tilaveti ve Dua edildi.
Sonrasında, İlçe Kaymakamımız Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Dinar Arama Kurtarma (DAK95) Başkanımız Fatih Karataş ve Türk Ocakları Kültür Heyeti Başkanımız Raif Öztürk, günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
"1 Ekim 1995'te ilçemizde meydana gelen deprem, ciddi hasara yol açmış ve 94 vatandaşımızı kaybetmiştik. Bu tür doğal afetler, toplum üzerinde derin olumsuz etkilere neden oluyor. 1 Ekim 1995 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Protokol konuşmalarının ardından, Kalem Şairimiz Hasan Alpars ve öğrencilerimiz tarafından deprem bilincine dikkat çeken şiirler okundu. Dinar Depremi Belgeseli ve arama kurtarma çalışmalarına dair bilgileri içeren video sunumu ile program sona erdi.
1 Ekim 1995 Dinar Depremi Anma Programı’na; İlçe Kaymakamımız Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu ve kıymetli eşi Aydan Topçu, Başmakçı Belediye Başkanımız Selçuk Gönüllü, Dinar Cumhuriyet Başsavcımız Emre Vurmaz, İlçe Jandarma Komutanımız Fuat Topal, İlçe Emniyet Müdürü Vekilimiz Tolga Pazar, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Veli Özcan, Dinar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız Cengiz Güçlü, Ak Parti İlçe Başkanvekilimiz Ramazan Şahin, Dinar Muhtarlar Dernek Başkanımız Mehmet Gürpınar, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız katılım sağladı.
“Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımız İçin Helva Dağıtımı Gerçekleşti”
Ayrıca, İlçemiz Ulu Camii önünde 1 Ekim 1995 Dinar Depreminde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız için helva dağıtımı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar,Dinar Belediyesi

YENİ EVİN ESKİŞEHİR’E HOŞ GELDİN

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, ALTIN MADENLERİYLE İLGİLİ YAPILAN TOPLANTIYA KATILDI

Gübre desteği müracaat süresi uzatıldı

MOD10 Gençlik Orkestrası seçmeleri yoğun ilgi gördü

DEPREME DİRENÇLİ BİR KÜTAHYA İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NUN ÇALIŞMALARI AYDIN'A DEĞER KATIYOR

TESKİ'DEN TEKİRDAĞ'A YAKLAŞIK 102 MİLYON TL'LİK ALTYAPI YATIRIMI

Minik Öğrencilerden İtfaiye Haftası Ziyareti

Nilüfer’de adımlar kalp sağlığı için atıldı

16.3°