CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SARIMİYE CAMİSİ’Nİ İBADETE AÇTI

AK PARTİ 7.05.2024 00:38:38 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SARIMİYE CAMİSİ’Nİ İBADETE AÇTI

BAŞKAN ÖNTÜRK, SARIMİYE CAMİSİ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

 

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alarak kullanılmaz hale gelen tarihi Sarımiye Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden telekonferans yöntemi ile katıldığı törenle ibadete açıldı.

 

Antakya Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Sarımiye Camisi’nin açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve il protokolü katıldı

 

Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 100. Yılı temasıyla 06-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli illerde restorasyonu tamamlanan 201 vakıf eserinin toplu açılışını gerçekleştirdi.

 

Törende Hatay’ın hoşgörü simgelerinden biri olan Sarımiye Camisi, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden ibadet ve ziyarete açıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf eserlerine sahip çıkmanın önemine değinerek “Vakıf eserlerini kullanım amacına uygun şekilde restore eden Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü tekrar milletim adına tebrik eder, bu eserlerin yeniden ihyasına katkı sağlayan hayırseverlerimize ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm milletimizin Vakıf Haftası’nı kutluyor, bu hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin özellikle gençlerimizin köklü vakıf medeniyetimizi anlamasına vesile teşkil etmesini diliyorum.” dedi.

 

Konuşmasında Sarımiye Camisi'nin tarihi ve kültürel önemi vurgulayan Vali Mustafa Masatlı “Sayın Cumhurbaşkanı’m sizin liderliğinizde, özellikle 6 Şubat depremleri sonrası şehrimizin yeniden ihyası, inşası ve imarı için yaptıklarınızdan dolayı sizlere ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” sözlerine yer verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla; Vali Mustafa Masatlı, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve il protokol temsilcileri tarafından caminin açılış kurdelesi kesildi.

 

Vakıf eserlerinin yenilenmesine katkılar sağlayan hayırseverlere ise toplu açılış töreni sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödül ve hediyeler verildi.

 

Not: Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz:

Video: https://we.tl/t-d2UAQF2wcp

 

Fotoğraf: https://we.tl/t-xFTNcisvr8


Hatay,Hatay Belediyesi

SELÇUKLU’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

BAŞKAN PEKYATIRMACI’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Büyükşehir’den 19 Mayıs’ta Gençlere İnternet Hediyesi

“Sakarya’ya sporcu yetiştiren kimliğini yeniden kazandıracağız”

Alemdar: “Sakarya için kararlılıkla çalışıyoruz”

Büyük Şehir Sanat Galerisi Sempozyumu, Büyükşehir’de Gerçekleştirildi

Tour Of heyecanı Sakarya’da sürüyor: Podyumda 2 Türk pedal

Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs Coşkusu Yaşanacak

AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş ve Bakan Yardımcısı Cantimur’dan Büyükkılıç’a Hayırlı Olsun Ziyareti

26.3°